ALUAT PENTRU ECLERURI SAU PATE A CHOUX

Ingrediente:

__________________________________________________________________

125 g faina, 100 g unt sau untdelemn (sau margarina), 1/4 l apa, 3 oua
mari, 1/2 lingurita sare
__________________________________________________________________

Mod de preparare:

__________________________________________________________________

Intr-o olita se pun sa fiarba apa, grasimea si sarea. Cind da primul
clocot, se trage olita de pe foc, se adauga toata faina deodata si se
amesteca repede, trecind iar pe foc; se amesteca de citeva ori, pina
cind se dezlipeste aluatul de fundul vasului. Se lasa apoi sa se
raceasca. Cind este aproape rece, se pun ouale intregi, pe rind,
amestecind pina cind se incorporeaza. Aluatul trebuie a fie destul de
moale, fara sa curga, sa-si mentina forma, dupa ce se pune in tava. Din
acest aluat se prepara diverse deserturi: ecleruri, profiterol, gogosi
cu cacao, caroline. Aceste preparate se pun in tava neunsa si se coc in
cuptorul dinainte incins la maximum. Dupa 10 minute, de cind s-au
introdus in cuptor, focul se reduce la mijlociu. Cuptorul nu se
deschide 20 minute, pina cind aluatul se ridica si prinde forma, altfel
se va lasa, raminind cleios. Aceste preparate trebuie sa creasca de
doua ori pe cit au fost si sa ramina goale la mijloc. Se coc circa 30
minute, ca sa fie putin rumenite; daca se tin mai putin la cuptor,
ramin cleioase la mijloc.
__________________________________________________________________