BOMBOANE DIN BISCUITI CU VISINE

Ingrediente:

__________________________________________________________________

1/4 kg biscuiti sau diverse prajituri uscate, 1/4 kg nuci macinate, 100
ml rom, 50 g zahar pudra, 200 g gem de caise, coarne sau piersici, 30 g
cacao, un plic cu zahar vanilat, 100 g visine.
__________________________________________________________________

Mod de preparare:

__________________________________________________________________

Visinele se pun, cu o zi inainte pe un servet de hirtie ca sa se usuce.
Biscuitii sau prajiturile uscate se trec prin masina de nuca. Nucile se
prajesc, dinainte, in cuptor, apoi se trec prin masina de nuci.
Biscuitii, nucile, marmelada, romul, zaharul, cacaua neaparat cernuta
si zaharul vanilat se pun intr-un castron, amestecind bine. Se ia din
compozitie, cu lingurita cite o bucata de marimea a doua visine,
aplatizind-o pe palma; se asaza o visina pe ea, apoi compozitia se
aduna in jurul visinei si se modeleaza intre palme in forma de bila.
Bilele se asaza una linga alta pe o tava si se lasa sa se usuce. A doua
zi, se glaseaza cu serbet sau cu glazura de ciocolata.
__________________________________________________________________