BUDINCA DE CIUPERCI CU SOS ALB

Ingrediente:

__________________________________________________________________

100 g faina, 100 g unt, margarina sau untdelemn, 250 ml lapte, 250 g
ciuperci (orice varietate), 100 g brinza telemea, cascaval sau
parmezan, 4 oua mari sau 5 mijlocii, marar, patrunjel, sare, un virf de
cutit piper.
__________________________________________________________________

Mod de preparare:

__________________________________________________________________

Ciupercile, bine spalate si stoarse putin, se trec prin masina de
tocat.Intr-un castron de 3 l asezat pe foc, se pun untul si faina care
se amesteca sa se infierbinte , un minut fara sa se coloreze; apoi, se
stinge cu laptele fierbinte adaugat treptat, amestecind bine, ca sa nu
se formeze cocoloase.Castronul se ia de pe foc, se pun imediat
ciupercile, impreuna cu zeama care au lasat-o (cind au fost trecute
prin masina de tocat), frunzele de marar si patrunjel taiate marunt si
piperul.Cind sosul este aproape rece, se adauga galbenusurile si brinza
rasa care si sareaza.Albusurile batute spuma se amesteca usor cu
compozitia, numai prin rasturnare, cu telul si apoi se desarta intr-o
cratita de 2 l, pregatita dinainte.Se coace 40-50 minute in tava cu apa
fierbinte,introdusa din timp in cuptorul bine incalzit.Se serveste
presarata cu parmezan sau cascaval.
__________________________________________________________________