BUDINCA DE SPANAC CU FRANZELA (II)

Ingrediente:

__________________________________________________________________

1/2 kg spanac, 100 g unt, margarina sau untdelemn, 100 ml smintina, 150
g franzela, 30 g faina, 100 g brinza telemea rasa, nedesarata, 300 ml
lapte, 4 oua, patrunjel, marar, piper.
__________________________________________________________________

Mod de preparare:

__________________________________________________________________

Franzela taiata in felii subtiri, se inmoaie in laptele rece pina cuind
il absoarbe.Spanacul bine spalat se pune la fiert numai cu apa care se
va scurge de pe frunze(va lasa si el apa cind se moaie); se fierbe cca
20 minute apoi se scurge bine in strecuratoare.Rece,se trece prinmasina
de tocat, impreuna cu franzela nestoarsa.La tocatura se adauga
smintina, grasimeatopita sau untdelemnul, galbenusurile, faina, brinza
rasa, verdeata taiata marunt, piperul, amestecindu-se bine; dupa aceea,
se adauga albusurile si, in continuare;se introduce in cuptorul bine
incins dinainte, unde se lasa 30-40 minute, pina cind budinca se
rumeneste frumos.Nu se deschide cuptorul 20 minute.Cind se scoate din
cuptor, se trece cu cutitul pe margine, ca budinca sa se desprinda,
daca s-a lipit, apoi se pune farfuria de servit deasupra ei si se
rastoarna.
__________________________________________________________________