Ciorba de burta

Ingrediente:

burta de vaca (1 kg), oase (3-4), morcovi (2), radacina de patrunjel (1),
telina (1), cepe (2), otet (1-2 linguri), sare, piper, patrunjel (1
legatura), apa (3 1/2 -4 l), oua (2).

Mod de preparare:

Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar
din ajun deoarece burta fierbe foarte greu.
Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o
cu o perie curata si cu malai, pina se albeste.
Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la
foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute.
Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la
foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat
si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita.
Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa
si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri.
Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.
Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper
pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata
tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.

Servire:

Se serveste foarte calda.