CIORBA DE MIEL CU MACRIS

Ingrediente:

__________________________________________________________________

1/2 carne de miel, cca 300 g frunze de macris, o ceapa de marime
mijlocie, un galbenus, 100 ml smintina, 25 g orez, tarhon, leustean,
patrunjel, sare.
__________________________________________________________________

Mod de preparare:

__________________________________________________________________

Carnea se pune in 2 l apa rece ,impreuna cu o ceapa taiata marunt si o
lingurita rasa de sare si se fierbe circa 50 minute.Macrisul, numai
frunzele, fara codite, se spala in 2-3 ape; apoi , se ia cite un
manunchi si se taie in felii mai late.Se adauga in ciorba si se lasa sa
fiarba inca 30 minute.Macrisul are acreala lui naturala si gust foarte
placut cu carne de miel.Odata cu macrisul se pune si orezul, ca ciorba
sa fie mai deasa sau se pot face galuste din albus.Cind toate sint
fierte, se sareaza dupa gust, si, daca este prea acra, se mai adauga
putina apa.Cine doreste mai acru, se adauga dupa gust, zeama sau sare
de lamiie.Se ia de pe foc si se drege.Pentru aroma, se pun frunze de
tarhon sau hasmatuch, leustean si patrunjel, sau din toate cite putin.
__________________________________________________________________