CLATITE

Ingrediente:

__________________________________________________________________

100 g faina, 300 ml lapte, 1-2 oua, o lingura rom (15 ml ), o lingura
untdelemn (15 ml ), 1/2 lingurita sare, coaja de lamiie.
__________________________________________________________________

Mod de preparare:

__________________________________________________________________

Intr-o oala de 1litru se pun galbenusul, untdelemnul, romul, sarea, 50
ml lapte, coaja delamiie (facultativ) si se bat cu lingura ca sa se
amestece;apoi se adauga faina, se amesteca bine si se freaca cu lingura
pina compozitia nu mai are cocoloase. Se subtiaza cu restul de lapte,
turnat cite putin la inceput, amestecind bine de fiecare data pina cind
se omogenizeaza compozitia;dupa aceea, se poate pune mai mult lapte
odata. Laptele se poate inlocui total sau pe jumatate cu sifon. Albusul
se bate spuma tare si apoi se amesteca putin cu compozitia care va
deveni spumoasa si deci mai groasa;romul o va mentine spumoasa pina la
sfirsit si clatitele vor fi foarte fragede.Zahar nu se pune in
compozitie deoarece se caramelizeaza repede si se vor lipi de
tigaie.Pentru prima clatita care se coace, tigaia trebuie sa se unga
bine pe toata suprafata.Clatitele coapte se pastreaza acoperite, intr-o
cratita asezata pe un vas cu apa fierbinte.
__________________________________________________________________