CORNURI DOSPITE

Ingrediente:

__________________________________________________________________

100 g unt, 100 g untura, 100 g zahar, 2 galbenusuri sau un ou intreg,
150 ml lapte sau smintina, 30 g drojdie, 500 g faina, 1/2 lingurita
sare, vanilie, coaja rasa de lamiie.
__________________________________________________________________

Mod de preparare:

__________________________________________________________________

Intr-un castron, se freaca drojdia cu zaharul, pina cind se lichefiaza,
apoi se adauga untul si untura sau margarina moale, galbenusurile sau
oul intreg, laptele sau smintina ,sarea, coaja de lamiie sau vanilia
si, la urma, faina.Se amesteca mai intii cu lingura si, apoi, se
framinta cu mina 5-6 minute; aluatul va fi mai virtos.Se lasa sa
creasca la cald 15 minute, apoi se pune pe o foaie de naylon, presarata
cu faina si se intinde in foaie dreptunghiulara de 3-4 mm grosime.Foaia
se taie in fisii pe lungime cu latimea de 6-7 cm, iar acestea se taie
pe diagonala, in triunghiuri.Pe cite o latura a fiecarui trunghi se
pune 1/2 lingurita cu marmelada mai virtoasa. Triunghiurile se ruleaza
in forma de cornuri si, pe masura ce sint gata, se asaza in tavacca 15
minute, apoi se ung cu pensula muiata in albus batut putin cu
furculita.Se coc 30 minute la foc mijlociu (putin rumenite), apoi se
trec prin zahar pudra cu vanilie.
__________________________________________________________________