CRUSON

Ingrediente:

__________________________________________________________________

1/2 kg fructe (portocale, zmeura, fragi, capsuni, caise etc., 100-300 g
zahar, 2 1/4 l vin, sifon sau sampanie.
__________________________________________________________________

Mod de preparare:

__________________________________________________________________

Crusonul este o bautura slab alcoolizata, preparata numai din vinuri
naturale din struguri, in care se adauga fructe, ca: portocale, zmeura,
fragi, capsune, caise, etc.Fructele (cca 1/2 kg) se presara cu 100-300
g zahar (care prin topire le extrage zeama si le moaie) se toarna putin
vin (1/4 l )si, eventual, un paharel de lichior triplusec sau cu aroma
fructului.Dupa cca 2 ore, se adauga 1-2 l vin cu care se amesteca.In
pahare se pune sifon (sau vin spumos, sampanie in loc de sifon) 1/4 sau
1/2 din capacitatea paharului, completind cu vin (in care au fost
macerate fructele).In vin se pot lasa fructele, iar daca s-au inmuiat
prea mult, se pot inlocui cu altele proaspete.
__________________________________________________________________