FRIPTURA DE PORC

Ingrediente:

__________________________________________________________________

Carne de porc, ulei sau untdelemn, piper, sare, usturoi, cimbru.
__________________________________________________________________

Mod de preparare:

__________________________________________________________________

Carnea de porc, avind fibrele impregnate cu grasime, se preteaza
oricare parte pentru friptura. Carnea se taie in bucati nu prea groase,
ca sa se patrunda mai repede in interior, sau se fasoneaza in bucati
mai lungi, care se leaga cu sfoara. Dupa aceea, carnea proaspata sau
congelata, se asaza intr-o cratita sau tava, de preferinta din tuci,
potrivita cu marimea fripturii si, nesarata, se unge bine cu grasime
sau untdelemn; in cratita se pun 4-5 linguri cu apa si se introduce in
cuptorul bine incins. Dupa circa 20 minute, cind s-a format o crusta la
suprafata carnii, se pipereaza si se sareaza putin, intorcindu-se din
cind in cind, ca sa se rumeneasca uniform si stropindu-se de fiecare
data cu sosul. Cind carnea a inceput sa se rumeneasca, se acopera cu un
capac, care va retine vaporii formati, mentininndu-i fragezimea. Cind
friptura este gata, se adauga in sos 3-4 catei de usturoi, taiati in
felii, sau o ramura de cimbru, stropindu-se bine cu acest sos; astfel
isi pastreaza mai bine aroma. Friptura se serveste cu diverse garnituri
sau salate.
__________________________________________________________________