JUMARI CU SLANINA AFUMATA

Ingrediente:

__________________________________________________________________

3-4 oua, 40 g unt sau untdelemn, sare, piper, o lingura lapte sau
smintina, 30-50 g slanina afumata.
__________________________________________________________________

Mod de preparare:

__________________________________________________________________

Se prepara jumarile prin spargerea oualor proaspete intr-o farfurie
adinca, se bat cu o furculita, adaugind un virf de cutit de sare si
unul de piper. Tigaia se infierbinta inainte 3-4 minute. Se pun ouale
in tigaie, se lasa sa se inchege bine la baza si sa se rumeneasca putin
si, dupa aceea, se amesteca cu furculita, pina se coaguleaza dupa
gust.Slanina afumata se taie in felioare foarte subtiri care se vor
praji in tigaie, la foc mic, pina cind vor capata culoarea
aurie-deschis. Intre timp, se bat ouale cu sau fara smintina, se toarna
imediat peste slanina si se amesteca. Sare nu mai trebuie, slanina
fiind sarata.
__________________________________________________________________