LIMBA CU ROSII SI ARDEI

Ingrediente:

__________________________________________________________________

6-8 felii de limba, 100 g ceapa, 3-4 ardei grasi, 1/2 kg rosii, o foaie
de dafin, 100 ml untdelemn, 100 ml vin, sare, piper, patrunjel.
__________________________________________________________________

Mod de preparare:

__________________________________________________________________

Ceapa taiata in felii subtiri se caleste in tot untdelemnul, impreuna
cu 1/2 lingurita de sare, pina cind devine lucioasa.Se adauga, apoi,
ardeiul taiat in felii subtiri si se calesc impreuna, acoperite, inca
3-4 minute.Dupa aceea, se pun rosiile curatate de coaja (daca se poate)
si taiate in felii mai groase si toate ingredientele indicate, inclusiv
feliile de limba si 1/4 l supa in care a fiert limba.Se presara cu 1/2
lingurita cu sare si cu un virf de cutit cu piper si se amesteca
toate.Se introduce cratita in cuptor si se lasa 20 minute, ca sa se
formeze sosul si sa se ridice untdelemnul.Mincarea se serveste rece, cu
patrunjel taiat marunt, ca fel intii.
__________________________________________________________________