PASTETA DE FICAT DE VITEL SAU DE PORC

Ingrediente:

__________________________________________________________________

kg ficat de vitel sau de porc, 300 g ceapa, 100 ml untdelemn, 200 g
unt, 30 ml rom sau coniac, 150 ml smintina groasa, cite 1/2 lingurita
condimente de pasteta (piper, ienibahar, coriandru, nucsoara), 250 g
ciuperci, sare.
__________________________________________________________________

Mod de preparare:

__________________________________________________________________

Ceapa taiata marunt se caleste , 2-3 minute, intr-o cratita, in
untdelemn, apoi se pun ciupercile bine spalate, taiate felii,
lasindu-le sa fiarba acoperite la foc mic, pina cind scade complet apa
pe care o lasa.Dupa aceea, se adauga ficatul taiat in feli groase de 3
cm, condimentele, romul sau coniacul.Se lasa ficatul acoperit cca 15-20
minute, intorcindu-l pe toate partile pina cind se moaie, apoi cratita
se ia imediat de pe foc, deoarece ficatul se intareste daca se prajeste
prea mult.Rece, se trece prin masina de tocat de 2 ori.Untul se freaca
pina ce se moaie si se adauga ficatul si smintina amestecindu-se bine;
apoi, se adauga dupa gust, sare fina.Compozitia se aranjeaza pe platou,
se tine la rece , apoi se orneaza dupa una din metodele aratate la
inceputul capitolului sau cu pasta moale se fac sandvisuri.
__________________________________________________________________