PASTETA DE PASARE

Ingrediente:

__________________________________________________________________

1/2 kg carne de pasare (piept, pulpe), 100 g ciuperci, 50 ml
untdelemn,200 g unt, o cutie de sardele, 10 masline, 100 g sunca, 2-3
castraveciori acri, un ou, o ceapa, o lingurita cu virf mustar, 100 ml
vin, 2 linguri rom,sare, condimente de pasteta.
__________________________________________________________________

Mod de preparare:

__________________________________________________________________

Ceapa taiata marunt se caleste intr-o cratita, in untdelemn, 2 minute,
apoi, se adauga bucatile de carne, ciupercile, vinul, romul, sarea si
condimentele.Se lasa sa se friga la foc mic, acoperite sau se introduce
cratita in cuptor, acoperita ca sa ramina carnea moale si
suculenta.Daca este nevoie, se pune putina apa, avind grija ca la
sfirsit, sosul sa fie scazut.Cind furculita intra cu usurinta in carne,
inseamna ca aceasta este gata.Dupa ce s-a racit si s-a scos de pe oase,
carnea se trece de 3 ori prin masina de tocat, impreuna cu sardelele si
cu untdelemnul lor.Untul se freaca pina ce devine moale, apoi se adauga
tocatura, sunca, maslinele, castraveciorii acri, rasi prin razatoarea
cu gauri mici si scursi de zeama si oul fiert tare – toate taiate in
cuburi mici,Se amesteca bine si se adauga mustar si sare fina dupa
gust.Pasteta se aranjeaza pe un platou, si apoi se tine in frigider ca
sa se intareasca.Cu pasta neintarita sepot face sandvisuri;se poate
folosi si ca umplutura pentru rulada.
__________________________________________________________________