PASTETA DIN CARNE CU SARDELE

Ingrediente:

__________________________________________________________________

500-600 g carne de vitel, amestecata cu carne de porc mai grasa,
100-150 g ceapa, 100 g unt, 30 ml untdelemn, o cutie de sardele, 50 ml
vin, o lingurita rom, cite un virf de cutit condimente de pasteta, o
lingurita cu virf sare.
__________________________________________________________________

Mod de preparare:

__________________________________________________________________

Ceapa taiata marunt se caleste intr-o cratita, in untdelemn, 2 minute,
apoi se pune carnea taiata in bucati mai mari care se amesteca ca sa se
prajeasca la suprafata si se adauga sarea, condimentele, vinul si
romul. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperita ca sa ramina carnea
suculenta sause introduce cratita la cuptor, tot acoperita; din cind in
cind se adauga cite 2-3 linguri de apa, ca sa nu se arda ceapa. Cind
carnea s-a muiat, , furculita intra cu usurinta in ea. Dupa ce s-a
racit, se trece de trei ori prin masina de tocat, impreuna cu sardelele
sicu tot untdelemnul lor. Untul se freca pina cind se inmoaie, se
amesteca cu tocatura sise sareaza dupa gust.
__________________________________________________________________