PASTETA DIN SUNCA

Ingrediente:

__________________________________________________________________

300 g sunca alaba, 3 oua, 100 g ciuperci, 150 g unt, 100 ml smintina
groasa, 5-6 sardele, 80 g ceapa, condimente de pasteta, sare fina.
__________________________________________________________________

Mod de preparare:

__________________________________________________________________

Ceapa rasa fin, se caleste un minut in 50 g unt si se adauga ciupercile
bine spalate, taiate cit mai marunt, 1/ 2 lingurita cu sare si
condimentele, lasindu-le sa fiarba, acoperite, la foc mic, pina cind
scade apa ce o lasa; daca este nevoie, se adauga 1-2 linguri cu apa,
pina cind se moaie bine. Cind sint gata, trebuie sa fie bine scazute.
Oale fierte tari se curata de coaja. Sunca se trece de 2 ori prin
masina de tocat, impreuna cu ciupercile reci. La tocatura se adauga
galbenusurile bine zdrobite cu furculita, albusul taiat mai mare,
smintina, sardelele, amestecindu-le bine toate cu restul de unt; se
adauga dupa gust sare fina.
__________________________________________________________________