Plachie de fasole boabe

Ingrediente:

250 g fasole boabe, 2 cepe, 100 ml ulei, 2 ardei grasi, 250 ml suc
de rosii, 50 ml vin, 2-3 catei de usturoi, cimbru, frunze de marar si patrunjel,
sare.

Mod de preparare:

Fasolea se fierbe ca. In acest timp se pregateste sosul. Ceapa
taiata in felii subtiri se caleste in tot uleiul cu o lingurita rasa de sare la
foc micpina cind scade apa si devine lucioasa, adaugind apoi vinul, sucul de
rosii si celelalte arome dupa gust si lasinduse in continuare la foc mic pina se
moaie bine ceapa 15 min.Cind fasolea este fiarta si apa scazuta pina la nivelul
ei, se desarta sosul peste ea adaugind usturoiul amestecind usor sa nu se
striveasca boabele si potrivind gustul cu sare. Se lasa la cuptor 10 min ca sa
se formeze sosul si sa se ridice uleiul.Plachia se serveste rece ca fel intii.