Placintele cu cartofi si cu telina

Ingrediente (pentru 4 persoane): 650 g cartofi fainosi, 350 g radacina de telina, 1 mar copt, 3 galbenusuri, 50 g cascaval ras, 1 ceapa, 1 lingura de unt, 1 praf de sare, piper macinat, unt topit pentru prajit, 1/2 legatura de ceapa verde.

Mod de preparare: – Se spala cartofii, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. – Se curata telina, se spala, se da si ea pe razatoarea mare, amestecandu-se cu cartofii. – Se curata marul si se da pe razatoarea mica, peste legume. – Galbenusurile amestecate cu cascavalul ras se toarna peste cartofi, telina si marul ras. – Separat se curata ceapa si se toaca marunt, se caleste intr-o lingurita de unt, apoi se adauga peste celelalte legume. – Se pune sare si piper dupa gust. – Se pune untul sa se incinga intr-o tigaie, se iau cu lingura portii egale de legume si se prajesc. – Cand sunt gata, se scot pe o farfurie fierbinte si se decoreaza cu ceapa verde tocata.