Prajitura cu nuci

â¢Blat: 300 g de zahar pudra, 10 linguri de apa, 4 galbenusuri, 4
albusuri, 160 g de faina, 120 g de nuci macinate, un praf de copt.
â¢Se freaca galbenusurile cu zaharul si apa, se adauga faina, nucile si
praful de copt stins cu otet si apoi albusurile batute spuma. Se toarna
intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc mic. Cand s-a
racit blatul, se taie in doua.
â¢Crema: 150 g de nuci macinate, 140 g de zahar, 4-5 linguri de lapte,
150 g de unt.
â¢Laptele, zaharul si nucile se oparesc, apoi se freaca untul, se adauga
o aroma (esenta, dupa gust) si se amesteca cu nucile oparite. Crema se
pune intre cele doua parti ale blatului.
â¢Glazura: 150 g de zahar, 2 linguri de cacao si 3 linguri de apa se
fierb 5 minute si se iau de pe foc. Se adauga 100 g de unt si, calduta,
se intinde peste prajitura.