Pui umplut
Cantitati
1 pui
150 gr carne tocata
100 gr ciuperci taiate
morcov, mazare, praz
1 ou
sare, piper, boia de ardei dulce
1 legatura patrunjel verde
2 felii costita slaba
150 ml vin alb
Puiul se dezoseasa cu ajutorul unui cutit mic cu farful ascutit, incepand de la sira spinarii si urmarind oasele, pana se ajunge la piept; se scoate cosul pieptului apoi se trece la scoaterea oaselor de la pulpe. Dupa dezosare se adauga farsa formata din carnea tocata, ciuperci, morcov taiat cuburi, mazarea, prazul taiat marunt, oul, patrunjelul taiat fin, condimentele. Peste farsa se adauga feliile de costita. Se pliaza puiul, apoi se coase cu un ac si ata subtire pe sira spinarii. Se unge cu ulei si se introduce la cuptor timp de 30-40 minute la un foc potrivit. Se stropeste din cand in cand cu apa. Se adauga vinul cu 5 minute inainte de a fi scos din cuptor.