Salata cu cascaval, salam si sunca

Timp de preparare: cca 2+1/2 ora.
Timp de odihna: cca 2 ore
Cca 520 kcal/portie.
Se serveste cu paine cu seminte de floarea soarelui.

Ingrediente:

2 morcovi
sare
500 g cascaval
200 g sunca fiarta taiata felii
100 g salam, in felii subtiri
2 l.s. otet
4 l.s. ulei
piper negru macinat
1 salata mare verde
2 oua fierte tare

Mod de preparare:

1. Morcovii se taie bucati si se fierb in apa sarata clocotita. apoi se
scot cu lingura pe sita si se scurg.
2. Cascavalul se taie in felii subtiri. Sunca fiarta si salamul se taie
de asemenea in fasii subtiri.
3. Morcovul, cascavalul, sunca si salamul se pun intr-un castron si se
amesteca. Din otet, ulei sare si piper se prepara un sos marinat cu
care se marineaza salata si se lasa 2 ore sa se intrepatrunda bine.
4. Se desfac frunzele de la salata si se asaza pe o tava. Bucatile si
fasiile de morcovi, cascaval, salam si sunca se aranjeaza pe frunzele
de salata. Se curata ouale, se taie fiecare in opt felii in lungime si
se orneaza salata cu ele.

setstats 1