SOS ALB (BECHAMEL)

Ingrediente:

__________________________________________________________________

20-30 g faina, 30-40 g unt, 1/2 l lapte, sare.
__________________________________________________________________

Mod de preparare:

__________________________________________________________________

Faina si untul se infierbinta intr-o cratita de 1 l la foc mic, numai
un minut, amestecind mereu si avind grija ca faina sa nu se coloreze de
loc, apoi se stinge cu laptele fierbinte, adaugat in 2-3 rinduri
amestecind de fiecare data.Se sareaza si, facultativ, se creste putin
cu zeama sau sare de lamiie, numai dupa ce s-a luat cratita de pe
foc.Se aromeaza cu patrunjel sau marar taiat marunt.La sosul alb se mai
pot adauga, imediat ce s-a luat de pe foc, 100 ml smintina, batuta pina
cind se omogenizeaza, au 100 ml smintina, batuta bine cu 1-2
galbenusuri.Se infierbinta la cuptor 10 min dupa care se serveste.
__________________________________________________________________