Supa crema de spanac

Ingrediente:

spanac (550-650 gr.), unt (60 gr.), ceapa (2 buc.), oua (1 buc.), faina (1
lingura), lapte (1 pahar), oase (2-3 buc.), sare, apa (2 l).

Mod de preparare:

Se spala bine oasele, se sparg pe lungime si se pun la foc impreuna cu
ceapa. Dupa ce au fiert 1 1/2-2 ore, se strecoara si se aseaza oala din
nou la foc. Cand zeama clocoteste, se adauga faina bine amastecata cu
lapte caldut si spanacul care a fost curatat, spalat bine in mai multe ape
si oparit cu apa clocotita si sare. Dupa ce a fiert bine supa 20-30 min.
se strecoara si se trece spanacul prin sita. Se amesteca pireul cu zeama
si sarea si se aseaza din nou pe foc pentru 2-3 min. Se drege apoi cu un
galbenus. Se adauga untul si patrunjelul tocat fin.