Tarta de capsuni cu branza de vaci

Ingrediente (pentru 6 persoane): Pentru aluatul fraged: 250 g faina, 125 g unt + 20 g unt pentru forma, 1 ou, 1/3 pahar de apa rece, o lingurita de zahar praf, 1/2 lingurita de sare fina. Pentru umplutura: 500 g branza de vaci bine stoarsa, 150 ml frisca lichida, 30 g unt, 4 oua, 50 g faina, 125 g zahar pudra, 1 pachetel de zahar vanilat, 250 g capsuni + 50 g pentru decor.

Mod de preparare: – Puneti faina cernuta intr-un castron. Amestecati-o cu zaharul si sarea. Faceti o groapa in faina si puneti untul taiat in bucatele mici. Amestecati totul cu varful degetelor. Adaugati oul intreg, apoi apa – putin cate putin, framantand cat mai putin posibil. Formati un bulgare din aluat si lasati-l sa se odihneasca la rece, vreme de o ora. – Ungeti o forma de tarta cu unt (cu marginea detasabila de cel putin 5 cm inaltime). Intindeti aluatul cu sucitorul. Puneti-l pe fundul formei si in sus, pe margine. Intepati usor cu dintii unei furculite, fara sa strapungeti aluatul. Puneti vasul la rece vreme de 30 de minute. – Porniti cuptorul. Asezati peste fundul tartei si pe margine, hartie de pergament. Puneti deasupra cateva boabe de fasole uscata si bagati forma la cuptor, pentru 15 minute. Scoateti fasolea si pergamentul. Lasati tarta sa se raceasca. – Amestecati branza de vaci si frisca lichida, pana ce obtineti o crema omogena. Adaugati galbenusurile de ou, zaharul, zaharul vanilat, untul topit si racit, faina turnata in ploaie. Amestecati bine, adaugati albusurile batute spuma. – Spalati capsunele, curatati-le de codite si uscati-le. Pe cele mari taiati-le in doua. Puneti-le pe fundul tartei coapte. Varsati deasupra crema de branza si uniformizati-o cu o spatula de lemn. Bagati forma la cuptor 30 de minute. Tarta trebuie sa fie bine umflata si aurita. Lasati-o sa se raceasca apoi bagati-o la frigider. Decorati-o cu restul capsunilor si serviti-o rece.